Aurinkosähköstä

Aurinkoenergialla on suuri kysyntä nykypäivän markkinoilla, koska halutaan yhä useammin käyttää uusiutuvaa energia muotoa joka edes auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä. Aurinkosähkön kustannukset ovat pysyneet vuosien saatossa samana, vaikka järjestelmät ovat muuttuneet tehokkaammiksi.

Aurinkosähkö järjestelmistä on tullut taloudellisesti kannattava energian tuottamismuoto järjestelmien muuttuessa tehokkaammiksi.

Aurinkopaneelit sopivat loistavista suomen ilmastoon ja niillä voi tuottaa uusiutuvaa energiaa ympäri vuoden.

Vesisateet pitävät paneelit puhtaana sekä viileämpi ilma jäähdyttää paneeleiden pintaa, joka taas parantaa paneeleiden hyötysuhdetta. Muuttamalla asennuskulmaa jyrkemmäksi saadaan myös talvella kerättyä auringonsäteet talteen.

Suomessa käytettävät paneelit ja niiden kiinnitysjärjestelmät ovat valmistettu niin että ne kestävät suomen vaihtelevaa ilmasto olosuhteet.

Aurinkosähkön käyttö tarkoitukset ovat laajat ja niitä voidaan hyödyntää koko kiinteistön sähköistämisessä tai tukena suoralle sähköverkolle esimerkiksi ilmanlämpöpumppujen, lämmityksen ja jäähdytyksen käytössä.

Aurinkosähkön hyvä soveltuvuus tekee siitä kattavan jota voi käyttää kaiken kokoisissa kohteissa. Parhaimman hyödyn saat, kun asennat järjestelmän suureen kohteeseen esimerkiksi isoon kiinteistöön, tai teollisuuslaitokseen jolloin voidaan asentaa suuret määrät paneeleita. Aurinkopaneelien asennus sopii kuitenkin myös pienempiin kohteisiin kuten julkisiin rakennuksiin, liiketiloihin, omakotitaloihin, maatalouksiin, autokatoksiin tai mökkeihin.

Huolella suunniteltu järjestelmä saadaan tuottamaan uusiutuvaa energiaa, jolloin investointi on tuottavaa ja kannattavaa asiakkaalle. Paneeleiden asennus voidaan tehdä joko niin, että paneelit laitetaan katolle vanhan katon päälle tai katoksi niin että paneeli toimii samalla kattona. Paneeleita voidaan myös asentaa seinään tai maahan, mutta katolle asennettuna se saadaan tuottamaan tehokkaimmin uusiutuvaa energiaa.